Forskning på en yta av 3 800 m²

1985 etablerades igus testlaboratorium för att kunna testa företagets egna produkter. Varje igus-produkt testas innan den säljs. Laboratoriet täcker en yta av 3 800 m² och är det största i sitt slag för triboplaster i branschen. Många av våra kunders önskemål och drömmar börjar just här. Vi testar deras idéer tills de är redo att implementeras i form av en produkt.

En titt in i igus testlaboratorium

Testlaboratorium för glidlagerteknik:

  • 135 biljoner teströrelser per år
  • 11 300 tribologiska tester på mer än 50 testmaskiner
  • ca 400 kundspecifika utredningar

Testresultaten förbättrar våra onlineverktyg

Sedan 2001 har igus utvecklat innovativa onlineverktyg baserade på databasen över testresultat från laboratoriet. Med dessa online-verktyg kan igus produkters ekonomiska effektivitet och säkerhet fastställas snabbt och mycket enkelt online dygnet runt. Detta innebär en hög grad av transparens för våra kunder och gör det möjligt för dem att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för varje problem.

  • Över 40 kostnadsfria online-verktyg
  • Onlinekalkylator för livslängd för alla produkter
  • Konfigurera produkter individuellt
  • Fler än 50 olika iglidur-material för så gott som alla livslängder och tillämpningar
  • Tillförlitliga data.

”Varje produkt passerar våra händer.”

– Ingen dag är den andra lik i testlaboratoriet. Här testar vi allt som igus tillverkar. Det kommer också förfrågningar från kunder som vill veta om de kan använda våra produkter och material i sina applikationer. Kunskaperna som vi vinner från dessa kundspecifika undersökningar går in i utvecklingen och nya produkter föds ofta ur en kunds problem. Varje produkt och varje material passerar våra händer och testas och undersöks noggrant. Resultaten registreras i en databas och används sedan av våra många onlineverktyg, där de i sin tur kommer kunderna till nytta.

Dr.-Ing. Ralf Selzer, forsknings- och utvecklingschef

 

Tribologi är kärnan i vår utveckling av plast för rörelse

Slitstarka material och underhållsfria komponenter sparar inte bara pengar utan minskar också risken för förslitningsrelaterade utrustningsfel och omfattande underhållsarbete. igus har skaffat sig stora kunskaper inom tribologi och har mängder av data i testlaboratoriet – bästa tänkbara förutsättningarna för alla ingenjörer. Anledningen är att dagens industrimaskiner ofta arbetar i 3-skiftsdrift – dygnet runt. Med tanke på denna ökande belastning gör ingenjörer klokt i att hitta tribologiskt optimerade komponenter.