Martin Nyqvist – Innesäljare på Colly Components

Hej Martin! Du jobbar som innesäljare på Colly Components, hur ser en dag på jobbet ut för dig?

Hej! Det är svårt att säga hur en vanlig dag ser ut då jag har väldigt varierande arbetsuppgifter. Dels är det innesälj där jag jobbar med kundorder och projekt, sen har vi kundservicedelen där vi hela tiden sitter uppkopplade och har kontakt med kunder eller potentiella kunder som har funderingar kring artiklar i vårt sortiment. Jag skulle nog säga att största delen av min arbetsdag går åt till att sköta inköpen och varuflödet mot en av våra större leverantörer.

Då förstår jag att det är svårt att svara på hur en dag på jobbet ser ut! Vad skulle du säga är de största utmaningarna med ditt jobb?
Då vi har så många artiklar finns det otroligt mycket att lära sig. Jag har jobbat på Colly Components i ungefär två år och vet att det kommer finns nya saker att bli bättre på hela tiden. Vad gäller inköp så är det en väldigt stor efterfrågan på våra artiklar så där är utmaningen är att leverera till våra kunder i tid.

Vad skulle du säga är det roligaste med ditt jobb?
Det är helt klart den dagliga kundkontakten och variationen i arbetsuppgifterna. Det är kul och inspirerande när jag märker hur mycket kunden kan vinna i både pris och effektivitet genom att vi tillsammans hittar rätt artikel till deras applikation. Ju tidigare vi blir involverade ju mer kan vi hjälpa till med. Hela företaget sitter väldigt tätt ihop så det finns alltid mycket erfarenhet och kunskap att tillgå i huset, vilket gör att vi kan hjälpa till från kundens första fråga. Vårt uttryck ”Kvalitet med kunskap” stämmer verkligen.