En kravspec på sommaren

När jag funderar på en sommarhälsning så kommer jag att tänka på när Sven Melander, som tyvärr gick bort i mars, intervjuade lilla Anna i SVTs Nöjesmassakern 1985. Jag skrattade åt den då och har gjort det sen dess. Men samtidigt, när jag nu tänker på den, så hade han tyvärr väldigt rätt.

Kravspec #1: Fred på jorden

Rysslands invasion av Ukraina är närvarande för oss alla och vi känner hur nära det är. Och samtidigt pågår krig på flera andra ställen som Afghanistan, Etiopien, Jemen, Sydsudan och Syrien som lätt försvinner i nyhetsrapporteringen. Så min första, kanske naiva, men dock innerliga kravspec är samma som Svens; Fred på jorden.

Kravspec #2: Glöm inte vår jord

Jag har tidigare skrivit hur vi påbörjat resan för att bli del av Sveriges klimatlöfte – att vara klimatneutrala till år 2045. I min kravspec så ingår att vi, och alla andra, inte tappar kompassriktningen trots att världen brinner. Komponentbrist, logistikkaos och brist på arbetskraft är stora utmaningar, men jordens ve och väl är mycket större. Glöm inte vår jord ligger nog egentligen på delad förstaplats i listan, men det är svårt att inte se misären i pågående konflikter. Förhoppningsvis har vi ännu lite mer tid att ställa saker till rätta när det kommer till miljön.

Kravspec #3: En kravlös sommar

Sommaren kan lätt fyllas av saker vi vill göra som ibland kan stressa oss och bli mer plikt än nöje. Jag önskar dig en sommar som blir en tid för andrum och ro. I mitt fall även en och annan sving på gröna fält. I min kravspec kallar jag det En kravlös sommar.

Colly Components önskar dig, dina kolleger, nära och kära en så kravlös sommar som möjligt. Jag hoppas att vi ses utvilade och med hopp om att utvecklingen går mot uppfyllnad av punkt 1 och 2. Samtidigt som det är dags att sikta in sig på höstens kravspec: Nämligen att jobba för bättre kravspecar i vår bransch, det vi brukar kalla Kvalitet med kunskap.

De varmaste sommarhälsningar som kan uppbådas.
Darco