…

Solvatten – ett samarbete med hjärtat

Solvatten är en produkt som grundar sig i den svenska uppfinnaren Petra Wadströms lösning som med hjälp av endast solljus kan rena och värma vatten. För väldigt många människor är rent vatten inte en självklarhet. Man har svårt att få det riktigt rent, det är väldigt tidskrävande och det går åt mycket ved för att värma upp.

Med Solvatten fyller man dunken med 10 liter vatten och låter den ligga i solen ett par timmar. UV-strålningen i kombination med värmen renar vattnet. Familjen får rent, hett vatten vilket minskar deras kostnader för ved, ger bättre hygien och tid över för att göra mer produktiva sysslor.

Historien om Solvatten är en fantastisk saga och Colly Components, som har ett aktivt hållbarhetsarbete, föll direkt för projektet. Vi vill vara med och hjälpa fler till rent vatten, minska problemen med dysenteri och kolera och samtidigt öka andelen förnyelsebar energi i världen.

”Jag blir starkt berörd av Solvattens historier om hur vardagen radikalt förändrats för de som inte ser rent vatten som en självklarhet. Besök gärna solvatten.org och berörs av deras fina arbete. Det är klart att vi vill stötta det!” säger Pär Ideström, marknadschef Colly Components.

På denna sidan kommer du kunna följa samarbetet med fler uppdateringar under året. 

Augusti 2021 | Rent vatten förbättrar livet för Hanifa och många andra
December 2020 | Grattis till Solvatten!
Oktober 2020 | Solvatten gör nytta
Maj 2020 | Om alla hade rent vatten