Nyhet! Flexitol Eco

Den nya FLEXITOL Eco är ännu ett tillskott i vår breda portfölj av toleranskompensations-system. Med dess intelligenta design skapar den här nya utvecklingen en kostnadseffektiv toleranskompensation. Toleranskompensering används när man har en varierande passform i en applikation vilket leder till ett axiellt och/eller ett radiellt mellanrum mellan detaljerna som ska monteras ihop. Innan tolerans-kompensering var tillgänglig så var en vanlig metod att man ”shimsade” d.v.s. brickor används för att kompensera ett mellanrum eller en glipa. Detta för att det ska bli plant och för att de ska bli stumt för att kunna dras åt.

Toleranskompensationens fästelement består av en plasthylsa med en ingjuten metallmutter. Toleranskompensationen sker redan under installationen när plasthylsan komprimeras och automatiskt anpassar sig till det önskvärda toleranskompensationsmåttet.

 1. Hög pålitlighet tack vare den enkla operationsprincipen
  Kostnadseffektiv toleranskompensation av fästelement
  Reducerad vikt
  Förmontering möjlig
 2. Teknisk data
  Axiell toleranskompensation: 8.5 mm max
  Radiell toleranskompensation: +- 2.5 mm
  Gängstorlek (M6/M8/M10)
  Åtdragningsmoment enl hållfasthetsklass 8.8
  Rekommenderad skruvlängd: 22 mm minimum plus plåttjockleken
 3. Exempel på applikation
  Vanliga applikationer är instrumentbrädor som monteras mellan a-stolparna och mot brandvägg där måtten aldrig är exakta.
  En annan applikation är strålkastare som ofta ska linjeras in med flera paneler på en bil utan att behöva bända fästen och ”shimsa” upp för att det ska linjera.

Ladda ner produktkatalog