Man brukar skörda vad man sått

Så här i juletider är det en bra tid att fundera på hur saker fungerar och vad som kan göras bättre.
Jag har funderat på det faktum att man brukar kunna skörda vad man sår. Dels kan man fundera på det ur ett samhällsperspektiv, utan att lägga några politiska värderingar i det så kan man fundera på om vi en dag i framtiden vill skörda vad vi idag sår. Vi ser krig i Europa, i alla typer av media spyr många sin galla över andra – konfliktsökande har blivit något attraktivt. Vilken skörd leder det till?

Om man istället flyttar fokus till företagande så kan man ställa sig samma fråga. Vi har haft en lång period då begrepp som off-shoring, just-in-time, lean manufacturing med flera har regerat. När de etablerades var de revolutionerande och näringslivet tog dem till sig med hull och hår.
Men vad har vi fått skörda? Idag går fler och fler företag över till att producera i närområdet, både för att minska transportbehoven, minska klimatavtrycket och för att öka kontrollen över produktionen. Och det är klart, om vi istället för att hålla lager flyttar lagret till en lång, fjärran produktions- och logistikkedja där allt måste klaffa, så ökar risken för att något går fel. Något som idag blivit tydligt.
En annan aspekt är att med bättre kontroll så kan man oftast också upprätthålla en högre kvalitet. Och då är vi inne på Colly Components planhalva.

Sår vi kvalitet, rimliga lager för leveranssäkerhet och verkar för att minimera vår klimatpåverkan så låter det, i alla fall i mina öron, som att vi kommer skörda något positivt i framtiden.

Och det är klart, sår vi julskinka, glögg, dopp-i-grytan, lutfisk och julgodis – då har vi goda chanser att få skörda en skön jul- och nyårshelg.

Jag vill, från alla oss på Colly Components, önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2023! Vi ser fram emot att nästa år få hjälpa er att leverera ännu bättre lösningar och produkter.

Och; Kvalitet med kunskap kommer vara vårt nyårslöfte även nästa år.

Tomtetankar från
Darco