Strategiskt partnerskap ger blixtsnabba verktygsbyten i toppklass

Nu inleds ett strategiskt partnerskap mellan två världsledande aktörer, med teknik för blixtsnabba verktygsbyten för formsprutning av plastdetaljer.

Stäubli – som är världsledande på snabbkopplingssystem – och MAG-Autoblok Tecnomagnete – välkända för sina magnetiska lösningar för att lyfta, positionera och byta verktyg – får tillsammans en unik, samlad expertis för att utveckla nya generationer av högpresterande magnetplattor för blixtsnabba verktygsbyten vid formsprutning av plastdetaljer.

Schweiziska Stäublis snabbkopplingssystem är utvecklade för att klara alla typer av anslutningar som vätskor, gaser och elkraft. Och med sin långa erfarenhet av plastindustrin, designar, tillverkar och distribuerar man globalt ett brett utbud av snabba byteslösningar för formverktyg – från montering och fastspänning till temperaturreglering och elanslutningar. Stäublis lösningar är designade för att förbättra både processeffektivitet och operatörssäkerhet, och är välkända för sin kvalitet, tillförlitlighet och prestanda.

Italienska MAG-Autoblok Tecnomagnete är världsledande inom design, utveckling och tillverkning av magnetiska snabbspänningssystem för att lyfta, positionera och byta verktyg för en rad olika industrier. I 45 år har företagets patenterade elektromagnetiska teknik blivit till en standard i ett antal branscher, inklusive formsprutning av plast.

Genom att kombinera Stäublis precisa kvalitetslösningar för att kontrollera och mäta krafter, med den kompakta designen och robustheten hos MAG-Autoblok Tecnomagnete magnetplattor, kommer användare kunna dra nytta av dagens forskning och innovation – som kommer att tillgodose både dagens, men även morgondagens krav.

Korta ledtider ger snabbt tillgång till nya lösningar

Idag ställs höga krav på att snabbt kunna leverera innovationer, och Stäublis och MAG-Autoblok Tecnomagnetes kombinerade resurser ser till man kan optimera ledtider– från FoU till färdig produkt – snabbare än sannolikt någon annan.

MAG-Autoblok Tecnomagnete ansvarar för tillverkningen av nästa generation av magnetiska snabbspänningssystem – vilka kommer att marknadsföras och servas globalt genom Stäublis försäljningskanaler och kundsupport.

Viktigt för SMED och Industry 4.0

Fler och fler ser fördelarna med magnetiska snabbspänningssystem – hur det förbättrar flexibilitet, funktionalitet och säkerhet.

Men det är också en stor fördel eftersom magnetplattor kan spela en nyckelroll i en SMED-strategi (Single Minute Exchange of Die) och är kompatibla med principerna för Industry 4.0.

Nästa generation av magnetiska snabbspänningsystem kommer att möta både nuvarande och kommande krav på process- och produktionsförbättringar samt effektivitet inom plastsektorn.

”Vi ser stora fördelar med att Colly Components nu kan leverera heltäckande lösningar för magnetiska snabbspänningssystem till formsprutningsindustrin.

Stäublis smarta kopplingar har vi lång erfarenhet av, vi vet vilken kvalitet de levererar, och att nu kunna komplettera med välbeprövade magnetiska lösningar från MAG-Autoblok Tecnomagnete, för att snabbt och smidigt kunna lyfta, positionera och byta verktyg, känns otroligt spännande!

Kombinationen av Stäubli och MAG-Autoblok Tecnomagnete kommer ge unika fördelar och blixtsnabba verktygsbyten. Vi ser verkligen fram emot att få presentera vad detta unika partnerskap innebär för plastindustrin”

Pär Ideström, Försäljningschef, Colly Components.