Katarina Fred – kundservicechef på Colly Components

Hej Katarina! Vad jobbar du med?
Jag är kundservicechef på Colly Components! Här har jag jobbat i massor av år, 21 år om jag ska vara riktigt noga. Jag är utbildad som VVS-ingenjör, så jag har lite av teknikkompetensen, men nog har jag tagit en lite annan inriktning. Jag började som innesäljare och efter ett par år så blev jag ansvarig för den avdelningen, vilket jag är jätteglad över!

Vad gör du en dag på jobbet?
Oj, ingen dag är den andra lik. Jag jobbar mycket med att planera verksamheten för gruppen så bra det bara går och se till att saker hela tiden flyter. I det arbetet ingår det att försöka reda ut svårigheter och planera framåt. Utöver det är jag också ansvarig för affärssystem och andra IT-relaterade delar av verksamheten. Jag jobbar helt enkelt med en salig blandning av uppgifter. Det viktigaste för mig är att jag alltid är med i processen. Jag vill inte vara en helikopter som tittar ner. Jag vill vara med där det händer i verksamheten!

Vilka utmaningar möter du i ditt arbete?
En utmaning är att se till att allting flyter och att alla vet vad som ska göras. Det måste finnas tydliga ramar att arbeta utifrån, även om vi såklart ibland måste gå utanför dom. Och vi måste hela tiden veta vilka förväntningar vi har på varandra och att vi alltid mäktar med vår arbetsbelastning. Jag måste ändå vara ärlig med att allting flyter på väldigt bra hos oss, det brukar absolut inte vara några stora problem! Men det är något jag tänker på ofta, att det är viktigt att vi prioriterar rätt och får tiden att räcka till för oss allihopa.

Du har arbetat på Colly Components länge – har du sett några stora förändringar i arbetssättet?
Ja, det har jag verkligen! Särskilt när allt digitalt kom in i bilden har mycket hänt. Jag behöver inte alls ha lika mycket i huvudet, som förut. Nu är det bara att söka upp svaren online. Det är en otrolig skillnad som verkligen underlättar i vardagen!

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det roligaste är verkligen alla medarbetare här! Vi sitter nära varandra så vi har lätt att samarbeta. Vi behöver aldrig vänta på ett möte. Det är väldigt lätt att byta ett par ord eller en projektstatus med varandra! Och vi fikar alltid tillsammans och har gemensam frukost. Då kommer vi väldigt nära varandra. Att träffas minst en gång om dagen, det gör väldigt mycket för stämningen. Kollegorna är viktiga för mig och har alltid varit. Och jag tycker verkligen att vi har en otroligt härlig sammansättning av medarbetare här på Colly Components!

Det låter som en väldigt härlig arbetsplats!
Det är det verkligen! Jag stormtrivs fortfarande!