Tomas Lind – innesäljare på Colly Components

Hej Tomas! Vad jobbar du med?
Hej! Jag jobbar som innesäljare på Colly Components, och det har jag gjort i ungefär ett och ett halvt år. Vi är en grupp innesäljare som arbetar tillsammans. Det är otroligt kul, vi jobbar väldigt nära varandra och det finns alltid kompetens i närheten!

Vad har du arbetat med innan du började på Colly Components?
Jag har arbetat inom verkstadsindustrin i hela mitt liv. Innan jag började på Colly Compontens arbetade jag med tillverkning och montering. Tidigare var jag även produktionsansvarig på ett annat företag vilket gav mig bra kunskap för mitt arbete på Colly Components idag,

Hur ser en dag på jobbet ut?
En del av mitt arbeta är att jag skickar ut beställningar, tar hand om leverantörer och leveransbeställningar. Den största delen är innesäljarbetet, som innebär att registrera orders, sälja över telefon och ta emot samtal. Att hålla kunderna nöjda helt enkelt!

Vilka utmaningar stöter du på i ditt arbete?
En utmaning är att jag behöver lära mig väldigt mycket om olika produkter. Vi har enormt många produkter, över 20 000 artiklar, så det är helt klart mycket att lära. Där får jag även vara ödmjuk i att jag aldrig kommer bli fullärd, jag kommer alltid kunna lära mig mer. Det är också det som är så roligt med mitt jobb.

Vad skulle du säga är det roligaste med ditt jobb, förutom att det alltid finns mycket att lära?
Det absolut roligaste med mitt jobb är när ett projekt blir en order. Det kan vara så att kund ringer in och frågar om en viss produkt. Då går jag in på hemsidan och rekommenderar vad som bör passa till kundens applikation på ett bra sätt och skickar ut några varuprover. 

Om kunden är nöjd med varuprovet tar vi fram priser, fixar olika specialönskemål om kunden exempelvis vill ha en viss färg på produkten och försöker göra det vi kan för att kunden ska bli nöjd!

Det är en hel del bollande med leverantörer och produktchefer innan vi kommer i land. Det är det som är så roligt, att kunden kan ha en tanke och genom samarbete och dialog kan vi landa i en helt annan produkt som passar ännu bättre. Det blir ett lyckat arbete som gör båda parter nöjda!