Hej! Vad kul att du har hittat hit.

På Colly Components vill vi modernisera plastsverige. Vi har vi lång erfarenhet av att skapa effektivare produktion som ger bättre flexibilitet och ökar lönsamheten. För att vi ska kunna hjälpa dig snabbt, har vi tagit fram några frågor som ger oss bättre förståelse för din verksamhet. Fyll i de fälten du kan, så kontaktar vi dig.

Minska ställtiderna med upp till 50 %

Effektivitet och flexibilitet är A och O. Tillsammans med Stäubli kan vi hjälpa er att minimera tiden för verktygsbytet. Vi genomför punktinsatser där vi hjälper till med en specifik del men kan också erbjuda SMED-analyser där vi dokumenterar hela verktygsbytet för att sedan ge förslag på insatser som ökar produktiviteten.

Säkerhet för både produktion och anställda

Något av det absolut viktigaste för att få en effektiv produktion är att minimera stillestånden. Magnetplattor garanterar att formarna inte tappas och att de sätts på rätt plats varje gång.

För de anställda innebär det också mindre belastning och bättre arbetsmiljö.

Snabb och enkel installation

Det är snabbt att komma igång! Vi har tekniker och installatörer som genomför hela uppgraderingen och ser till att allt funkar som tänkt. Dessutom erbjuder vi utbildning till anställda och service för att hålla produkterna i bästa skick.

Ja, jag vill veta mer!

Intervju: Fördelarna med magnetplattor

På Colly Components jobbar vi hårt för att öka kunskapen om fördelarna med magnetplattor. Behovet har ökat senaste åren och för att möta efterfrågan jobbar vår service- och installationsexpert David Frodelius över hela Norden med att installera nya system och serva befintliga. Vi tog oss en pratstund med David för att höra vilka fördelar han ser med magnetplattor.

Du har jobbat med snabbspänningssystem under flera år, hur har behovet förändrats över tid tycker du?

Behovet har nog egentligen alltid funnits där, men det är först nu på senaste tiden många förstår hur många fel som kan minimeras. Magnetplattor ger väldigt liten risk till fel och dessutom snabbar det upp arbetet markant.

På vilket sätt snabbar det upp arbetet?

Tack vare att alla slangar och kablar redan sitter monterat på magnetplattan så minimeras tid redan där. Men den stora fördelen är att plattan sätts på rätt position automatiskt. Den mänskliga faktorn, som kan innebära att man sätter fast kopplingen fel, är ju alltid kritiskt och med hjälp av magnetplattan kan operatören känna sig trygg att han eller hon gör rätt varje gång.

Är det svårt att komma igång? 

Absolut inte, vi ser till att allt installeras korrekt. När hela installationen är klar så erbjuder vi också utbildning så kunden kan ta hand om systemet helt själv.