Sommarhälsning från Solvatten

Nu står sommaren framför oss och vi på Solvatten vill passa på att rikta ett varmt tack till er för ert viktiga engagemang för rent, varmt vatten i världen!

Vi är många här i Sverige som nu börjar se ljuset och gemenskapen framför oss igen, men även om det för oss känns nära nu så drabbas många länder fortfarande hårt. Dels av pandemin i sig, men framförallt av restriktionerna som gör det svårare för miljontals människor att försörja för sig själva och sin familj, eller söka vård för andra vanligt förekommande sjukdomar.

För dessa människor gör vi skillnad tillsammans genom att förebygga sjukdomar och förbättra deras socio-ekonomiska förutsättningar. Sedan pandemins start har vi tillsammans med alla våra samarbetspartners kunnat nå mer än 80 000 människor med Solvatten! Av dessa beskriver många att just varmvattnet har spelat en oerhört viktig roll under pandemin, då de haft en varm, säker handtvätt nära tillhands utan att behöva öka sina kostnader eller använda sig av mer ved och kol. I själva verket har de snarare halverat sin användning av biobränsle, och många beskriver en lättnad över att nu kunna låta träden stå kvar för skydd och resilience.

Partnerskap och samarbete är nyckeln till förändring och påverkan! Stort tack för att ni är med och gör allt detta möjligt tillsammans med oss.

I sommar är Solvatten en del av Nationalmuseums utställning “Nära Naturen” på Läckö Slott, utanför Lidköping. För er som har vägarna förbi så finns drygt 100 utställda konstverk där för er att ta del av! Ett annat sätt att ta del av utställningen är via deras app, ”Nationalmuseum Visitor Guide App”.

Klicka här för att läsa mer.

Vi önskar er en fantastisk sommar med mycket Sol och Vatten!

Hälsningar från Petra och Solvattenteamet