Underlätta er montering med Snaploc

Snaploc-systemet består av en kula och en hylsa. Kuldelen har vanligtvis en metallstomme med invändig eller utvändig metallgänga som är övergjuten med plast. Kulprogrammet innefattar även en version med utvändig gänga för plast eller som kan ”snäppas” fast i anpassade hål. Hylsan finns i flera olika utföranden och material beroende av hur hårt den skall sluta emot kulan, samt i vilken miljö den skall verka i.

I länken nedan visas ett bra exempel på en Snaploc-applikation på en husbil. Infästningen och borttagning av bakljusenheten på husbilen sker enkelt och snabbt med Snaploc. Monteringen underlättas av att Snaploc även har en toleranskompenserande funktion. I den här och liknande applikationer är det även en fördel att den är vibrations- och ljuddämpande.

Snaploc används även frekvent i personbilar i bl a infästningar för motorkåpa, instrumentpanel, skyddspaneler, stötfångare och blinkers. Andra vanliga applikationer är till exempel inspektionsluckor, plåtar eller väggar som snabbt skall kunna tas bort och monteras tillbaka vid service.

Läs mer om Snaploc här.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig med din applikation!