Vattentäta blindnitmuttrar för tuffa tag

Colly Components samarbetar med Tubtara, som fortsätter utöka sortimentet av vätsketäta blindnitmuttrar.

Med Tubtara blindnitmutter får du en produkt för tuffa applikationer och höga krav på täthet samt klarar att monteras flush face. Den nya HDKX serien har en Precote® 5 resin-tätning, som är placerad på nitkroppen precis under skallen.

I samband med installation av blindnitmuttern förflyttar sig resin-materialet från blindnitmutterns kropp mot skallen. På så sätt skapas en tätning mellan skallen och det material som muttern monteras i. Tätningen fungerar bra för rostfria material och förzinkad plåt. Tätningen har även en god termisk- och kemisk resistans, vilken gör den lämplig att använda vid applikationer med vatten eller andra vätskor.

Med de populära  HX- och HDPX-serierna, har Tubtara® satt standard för vattentäta blindnitmuttermontage. Den nya HDKX med Precote® 5 utökar deras breda sortiment av vattentäta lösningar ytterligare.

OBS! För sexkantsmuttrar är det viktigt att följa den rekommenderade toleransen vid håltagningen. Monteras blindnitmuttern på ett korrekt sätt så erhålls ett vattentätt montage som är klassat som IP 67. Greppområdet för blindnitmuttern reduceras endast marginellt pga. tätningsmaterialet.