Utveckla er blindnitning – vinn ökad produktivitet och kvalitet

DEL 2:

Man kan säga mycket om blindnitar och blindnitsmuttrar, som att det är en mer flexibel och kostnadseffektiv lösning än många traditionella som till exempel svets, skruv och svetsmutter. Blindnitar och blindnitsmuttrar kan på ett enkelt sätt flyttas runt i olika monteringssteg i produktionsprocessen. Framför allt är blindnit och blindnitsmuttrar fantastiska lösningar för att kunna arbeta snabbare och med ökad precision, vilket ökar både produktivitet och kvalitet i produktionen.

Fordonsindustrin gillar blindnit

Vi ser att fler och fler i fordonsindustrin väljer blindnitslösningar, och skälen är flera där kvalitetskraven är en viktig faktor. Ofta kräver man idag 100 % kvalitet, vilket ställer stora krav i produktionen. Varje enskild nit måste sitta rätt. Varje gång. Samtidigt måste kostnadsnivån vara så effektiv som bara är möjligt och då väljer allt fler att installera helautomatiska celler.

Genom att minimera den mänskliga faktorn kan felen minska och kvaliteten öka markant. En väl genomtänkt automationscell klarar att leverera hög och jämn kvalitet om den sätts upp på rätt sätt. Då slipper man dessutom kostsam efterkontroll. Och den kombinationen har fordonsindustrin upptäckt, vilket är något som många andra som har behov av att sammanfoga tunnplåt och liknande material på ett effektivt sätt, kan lära av.

Prata med våra experter

Genom att se över era befintliga eller planerade stationer kan våra experter hjälpa er att höja både produktiviteten och kvaliteten på era blindnitslösningar. Vi utgår från era kvalitetskrav, tittar på konstruktionen som ska sammanfogas, vilken typ av lösning ni har idag – om det inte är en ny produktionslinje – och hur den bemannas. Därefter föreslår vi de förbättringar vi ser, beskriver hur det går till och förklarar vad som krävs.

På så sätt får ni en god bild av vad ett samarbete med Colly Components kan innebära, som bygger på vårt ledord Kvalitet med kunskap.

Vill du veta mer?